BeCargo

BeCargo behandelt dagelijks de distributie van 100 ton goederen die via luchtvracht toekomen in Luik. Om de inklaring van deze goederen efficiënter en sneller te laten verlopen, koos het bedrijf voor een Microsoft Azure-cloudoplossing. Managing Director Christoph van Herck licht toe.

Ruim 100 ton e-commercegoederen per dag

BeCargo behandelt dagelijks de distributie van 100 ton goederen die via luchtvracht toekomen in Luik. Met een specialisatie in e-commerce is Amazon één van hun grootste klanten. De goederen komen vanuit China toe en worden na controle en palletiseren verdeeld over de diverse e-hubs. BeCargo treedt daarbij ook op als douane-agentschap voor de inklaring van de goederen.

De e-commercespeler heeft 3000 m² beveiligde magazijnen in eigen beheer, nabij de luchthaven van Luik. Door haar sterke focus op e-commerce en haar centrale ligging in West-Europa, is deze luchthaven perfect qua locatie voor BeCargo. Naast luchtvracht behandelt BeCargo ook een aanzienlijke hoeveelheid zeevracht.

Een betrouwbare Microsoft Azure-cloudoplossing

BeCargo is nog een jong bedrijf en zag meteen bij de start, in het voorjaar van 2018, het belang in van een betrouwbaar cloudplatform. Aanvankelijk werd voor de douane-inklaring met een partner samengewerkt. Door ook de inklaringen al snel in eigen beheer te nemen, kon BeCargo efficiënter en voordeliger werken. Bij de aanvraag van de douanelicenties was het wel een absolute voorwaarde om te voorzien in een stabiele cloudomgeving.

Het bedrijf kwam via Stream Software in contact met ASPEX. Stream ontwikkelt de software die gebruikt wordt voor de inklaring van goederen. Daarbij leveren wij telkens de gepaste cloudoplossing aan, waarop Stream de inklaringssoftware installeerde.

Christoph van Herck, Managing Director BeCargo: “Omdat BeCargo volledig in eigen beheer opereert en we ook instaan voor de inklaring van alle behandelde goederen, moeten we kunnen vertrouwen op een robuuste en toegankelijke werkomgeving. ASPEX kon goede referenties bij gelijkaardige logistieke bedrijven voorleggen en begreep meteen onze noden. Het feit dat ze al vertrouwd waren met Stream Software was een belangrijk pluspunt. De Azure-cloudoplossing die ASPEX voor ons uitwerkte en implementeerde, stelt ons in staat om de inklaring van goederen volledig in eigen beheer te nemen. Dat bespaart ons heel wat kosten.”

Met een Microsoft Azure-cloudoplossing heeft BeCargo een flexibele en veilige werkomgeving. De data is steeds beveiligd met de nieuwste security software en toch gemakkelijk toegankelijk voor de gerechtigde gebruikers. De Azure-oplossing is op maat van wat BeCargo nodig heeft en groeit mee met het bedrijf. Er wordt enkel betaald voor de capaciteit en de services die nodig zijn. Bovendien is ook de hardware steeds up-to-date en van de hoogste performantie. Als Microsoft Gold Cloud Platform Partner kunnen wij bovendien een volledige Microsoft-service garanderen.

Snelle implementatie en blijvende ontzorging

Christoph van Herck, zaakvoerder BeCargo: “Tijdens een eerste meeting werden meteen de concrete noden en mogelijke oplossingen besproken. We beklemtoonden dat we snel wilden schakelen en nog geen twee weken later was de hele cloudomgeving up and running.”

Met de oplevering van de cloudoplossing was de kous echter nog niet af. De hele omgeving moet ook onderhouden en gemonitord worden om te voorkomen dat de performantie degradeert. Olivier De Saegher, accountmanager bij ASPEX: “Microsoft voorziet opAzure-cloudoplossingen standaard de nodige monitoring. Zo kunnen we bijvoorbeeld steeds waken over de processor load op de CPU’s en de RAM. Alles wat het systeem kan doen vertragen wordt gemonitord en indien nodig wordt er ingegrepen. Meestal gaat het dan over updates met het oog op security of het nemen van back-ups.”

Extra comfort met onderhoudsovereenkomst

Uiteraard staat het de klant vrij om al dan niet een overeenkomst voor het onderhoud af te sluiten. BeCargo koos er bewust voor om dit wel te doen, om de eenvoudige reden dat ze intern niet de mensen aan boord hebben om dit met kennis van zaken zelf op te nemen.

Het is fijn dat we over een stabiel en betrouwbaar cloudplatform beschikken, maar ik ben vooral blij dat ik me geen zorgen hoef te maken over de continuïteit van het systeem. Dankzij de onderhoudsovereenkomst met ASPEX ben ik zeker dat het nodige onderhoud gedaan word.

Gratis e-book voor kmo’s

Je wil met je kmo naar de cloud, maar vraagt je af hoe dat concreet in zijn werk gaat? Download ons gratis e-book. Je leest er alles over de voordelen, features en praktische set-up van cloudoplossingen.