Fincosoft

Fincosoft is al 20 jaar een gecertifieerde WinBooks-dealer. Ze biedt haar klanten verschillende oplossingen en add-ons rond deze businesssoftware aan. Voor de hosting doet Fincosoft al 10 jaar een beroep op ASPEX. Om nog efficiënter te werken, werden alle gebruikers gemigreerd naar een ASPEX Shared Infrastructure-omgeving. Zaakvoerder Pascal Vanhoutte legt uit.

WinBooks laat fiduciaires – lees: administratie- en accountancykantoren – toe om digitaal met hun klanten te communiceren voor de uitwisseling van facturen, documenten en rapporten. Voor de hosting doet Fincosoft al ruim 10 jaar een beroep op ASPEX. Samen bedienen wij zo’n 60-tal gebruikers. Die werden intussen allemaal gemigreerd naar ASPEX Shared Infrastructure, kortweg ASI.

Alle WinBooks-gebruikers naar ASPEX Shared Infrastructure

Onze manier van werken verandert en versnelt. Degelijke software die doet wat je ervan verwacht is één zaak. Een gebruiksvriendelijke (virtuele) werkomgeving die toelaat om snel en efficiënt te werken, is daarnaast minstens even belangrijk. Dat gaat zeker ook op voor fiduciaires en hun klanten, de ondernemers. WinBooks biedt voor hen een prima oplossing om de boekhouding te beheren. De manier waarop deze software gebruikt wordt, is bepalend voor een goede gebruikservaring. Daarom adviseert WinBooks de cloudoplossingen van ASPEX om hun software te hosten.

Pascal Vanhoutte, zaakvoerder Fincosoft: “Als proactief meedenkende partner stelde ASPEX ons hun ASI-werkomgeving voor. De bestaande servers waren niet meer erg performant en een oplossing om onze klanten efficiënter en veiliger te laten samenwerken drong zich op. We waren meteen overtuigd en in minder dan twee maanden waren alle gebruikers gemigreerd, zonder dat zij daar een operationele impact van ondervonden.”

ASI: vlot samenwerken in een veilige omgeving

De voordelen van een cloudoplossing zijn duidelijk voor Fincosoft: de klanten voeren hun boekhoudkundige gegevens en documenten in en de fiduciaire kan die snel en efficiënt controleren en verwerken, zonder zich te moeten verplaatsen. Doordat de servers standaard over de hoogste performantie beschikken, blijft het systeem snel en feilloos werken.

ASI is een virtuele werkomgeving die door ASPEX specifiek voor kmo’s werd ontwikkeld. ASI biedt de flexibiliteit om te allen tijde vanaf eender welk toestel aan te melden. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan veiligheid. Multifactor-authenticatie en gescheiden opslagmodules met back-up planning zijn no-brainers in ASI.

Pascal Vanhoutte, zaakvoerder Fincosoft: “De boekhoudkundige gegevens en documenten die onze klanten uitwisselen zijn vaak vertrouwelijke documenten. Daarom is het voor hen belangrijk dat ze die op een veilige manier kunnen delen.”

Continue vooruitgang en ondersteuning

Met het Virtual Invoice-pakket evolueert WinBooks verder naar een meer geautomatiseerde administratie. Het gebruikt onder andere OCR-tekstherkenningstechnologie om bijvoorbeeld facturen te digitaliseren en in te lezen.

Zo krijgt de fiduciaire niet enkel de cijfers te zien maar ook de originele documenten, wat het werk voor hem of haar gemakkelijker kan maken. Dit impliceert dat er wel meer rekenkracht en opslagruimte nodig is op de servers. Met ASI kunnen we die garanderen.

De klanten van Fincosoft komen niet vaak in contact met onze experten. Hoewel ze te allen tijde kunnen rekenen op een helpdesk, stellen er zich zelden problemen. Met vragen die specifiek op de WinBooks-software betrekking hebben, helpt Fincosoft haar klanten verder.

De feedback die Fincosoft van de gebruikers krijgt is erg positief, zowel met betrekking tot de WinBooks-software als de ASI-werkomgeving.

Gebruiksgemak, toegankelijkheid, veiligheid

Pascal Vanhoutte, zaakvoerder Fincosoft, besluit: “Er moet bij onze klanten niets meer op hun PC geïnstalleerd worden: ze kunnen overal en op eender welk toestel inloggen en updates worden consequent uitgevoerd. Zo blijven de gebruikers beveiligd tegen bijvoorbeeld cryptovirussen, wat tegenwoordig een veelvoorkomende bedreiging is.”

Gebruiksgemak, toegankelijkheid en veiligheid! Dat zijn voor ons de grote troeven van de ASI-werkomgeving

Gratis e-book voor kmo’s

Je wil met je kmo naar de cloud, maar vraagt je af hoe dat concreet in zijn werk gaat? Download ons gratis e-book. Je leest er alles over de voordelen, features en praktische set-up van cloudoplossingen.