Datacenter gehackt

Mijn datacenter werd gehackt: enter ASPEX

Het afgelopen jaar nam het aantal datalekken enorm toe. Zo enorm dat het hoger ligt dan al de datalekken van de afgelopen 15 jaar samen. Dit wil zeggen dat meer dan de helft van de Belgische bedrijven het voorbije jaar geconfronteerd werd met cybercriminaliteit. 

Het overkwam ook enkele klanten van ons. En zoals onze meeste klanten, bevond ook deze klant zich met hun data op een citrix-omgeving bij een andere provider. Een omgeving die niet zo goed beveiligd bleek te zijn, want hackers gingen in een paar seconden tijd van klant naar klant. En zo werd er heel wat klantendata gestolen.

Het bedrijf wou per direct uit de citrix-omgeving en ging dus meteen op zoek naar een veiligere omgeving. Zonder al te veel IT-kennis gingen ze op zoek naar een partner. Deze moest hen helpen met het bouwen van een nieuwe omgeving waar ze met al hun data en applicaties terecht konden.

ASPEX to the rescue! 

Al snel kwamen ze met ons in contact, ASPEX stelde een betrouwbare Microsoft Azure-cloud oplossing voor. Dit is een cloudplatform van Microsoft en biedt verschillende standaard functionaliteiten die softwareontwikkelaars gebruiken om apps te bouwen, testen en in productie te nemen.

Een Azure omgeving is een veilige omgeving waarbij het datacenter te allen tijde beschikbaar is. het is dus de perfecte en betrouwbaarste plek om je data en applicaties te stockeren. 

Alle kaarten op tafel

Bij ASPEX start een project steeds met een goed en open gesprek waarbij de vragende partij al zijn noden op tafel legt. Wij geven dan uitleg over welke oplossing we voor hun probleem kunnen bieden. 

Een project zoals deze vergt transparante communicatie en veel kennis. Zonder communicatie komt zo’n complex project nooit tot een goed einde. En kunnen verbeteringen niet worden doorgevoerd. 

We kozen ervoor om samen de migratie uit te voeren. Al liep dit niet altijd van een leien dakje, waardoor er enkele belangrijke informatie werd gemist. Bij ASPEX staat efficiënt werken centraal, waardoor we ons volledig focuste op de migratie.

De klant had niet de juiste kennis over de nieuwe omgeving. Wij gaven hen hierover advies en een learning on the job training. Hier leren zij hoe ze gebruikers toevoegen, een nieuwe WVD opzetten en nog veel meer. Na de migratie toonde we hen wat we hebben gedaan en hoe we dit hebben opgezet.

Vandaag de dag is de klant nog steeds tevreden over de Azure omgeving. De omgeving beschikt over de nieuwste beveiligingssoftware waardoor hun data steeds op een veilige plek staat.

Ben jij nog op zoek naar een veilige omgeving? ASPEX helpt jou bij de zoektocht.